Skip to main content

Bloemkool tempura met knoflook-yoghurtdip

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 el Bladpeterselie
  • 250 ml Yoghurt
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
  • 100 g Bloem
  • 175 ml Water (ijskoud)
  • 2 el Zonnebloemolie
  • Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er wat chilipepervlokken door.
  2. 2. Breek de bloemkool in roosje. Breng een pan met water met zout aan de kook en kook de bloemkool ca. 2 minuten. Giet door een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  3. 3. Doe de bloem in een kom met een beetje zout. Splits de eieren. Meng de dooiers met het ijskoude water. Roer door de bloem samen met de 2 eetlepels (bij 4p) zonnebloemolie. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
  4. 4. Verhit een laag zonnebloemolie in een frituurpan. Haal wat stukjes bloemkool door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Frituur 2-3 minuten tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo steeds in kleine porties.
  5. 5. Bestrooi met zout en serveer met de yoghurtsaus.
  6. <br>Tip: maak er een maaltijd van door er bijvoorbeeld een aardappelcurry bij te serveren en wat rijst of naanbrood.