Bloemkool tempura met knoflook-yoghurtdip
Vegetarisch
- Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 3 el bladpeterselie
- 250 ml Bulgaarse yoghurt
- 1 bloemkool
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 1 snufje gedroogde chilipeper vlokken
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 175 ml water (ijskoud)
- 2 el zonnebloemolie
Recept stappen
- Hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er wat chilipepervlokken door.
- Breek de bloemkool in roosje. Breng een pan met water met zout aan de kook en kook de bloemkool ca. 2 minuten. Giet door een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
- Doe de bloem in een kom met een beetje zout. Splits de eieren. Meng de dooiers met het ijskoude water. Roer door de bloem samen met de 2 eetlepels (bij 4p) zonnebloemolie. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een frituurpan. Haal wat stukjes bloemkool door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Frituur 2-3 minuten tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo steeds in kleine porties.
- Bestrooi met zout en serveer met de yoghurtsaus.
- Maak er een maaltijd van door er bijvoorbeeld een aardappelcurry bij te serveren en wat rijst of naanbrood.