Skip to main content

Bloemkool uit de oven met amandelschaafsel en yoghurtsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Bloemkool
  • 10 stuk(s) Pruimtomaatjes
  • 1 el Rode ui
  • 1 takje(s) Basilicum
  • 3 el Amandelschaafsel
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 takje(s) Munt

In Huis

  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 1 tl Korianderzaad
  • 2 tl Komijnzaad
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 3 stuk(s) Kruidnagel
  • 10 stuk(s) Piment
  • 1 tl Kardemomzaadjes
  • mespunt Gedroogde chilipeper vlokken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Granaatappel
  • 300 g Bulgur
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. 2. Meng alle gedroogde kruiden en maal in een vijzel of kruidenmolen tot poeder (mocht je dit te veel werk vinden, dan kun je ook een kant-en-klaar kruidenmengsel nemen bijv. ras-el hanout of garam massala)
  3. 3. Snij de bloemkool in plakken en doe in een schaal. Meng 2 volle theelepels van het kruidenpoeder met 4 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie. Pers er de helft van de knoflook boven uit en meng goed. Schenk over de bloemkool en bestrooi met wat zout. Hussel goed door. Doe over in een grote ovenschaal of leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  4. 4. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Hak de basilicum en rode ui fijn. Pers de citroen uit. Meng de bulgur zodra deze klaar is met de rode ui, de basilicum, 2 eetlepels (bij 4 p) van het citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en peper. Snij de tomaatjes doormidden en schep ook door de bulgur.
  6. 6. Rooster de amandelsnippers goudbruin in een droge koekenpan.
  7. 7. Meng de yoghurt met de rest van het citroensap en pers er de overige knoflook boven uit. Hak de muntblaadjes fijn en schep door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  8. 8. Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met de amandelsnippers en eventueel de granaatappelpitjes.
  9. 9. Serveer met de bulgur en de yoghurtsaus.