Bloemkoolboterbonenpuree met geroosterde wintergroenten, Hollandse halloemi en dragonolie

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 9 Bloemkoolboterbonenpuree halloemi geroosterde wintergroenten dragonolie

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram bloemkool
  • 400 gram bataat
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 20 gram dragon
  • 2 blikken boterbonen
  • 2 pakjes Hollandse halloemi

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes. Hou de stukjes steel apart. Schil de bataat en wortelpeterselie en snij in stukken van 2 cm. Besprenkel de bloemkoolroosjes, bataat, wortelpeterselie en knoflook (in de schil) met olijfolie, peper en zout. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 25-30 min gaar.
  3. Zet de bloemkoolsteel op in een soeppannetje met een laagje water en wat zout en kook afgedekt in ca 5 min gaar.
  4. Maak de dressing (zie tip). Haal de dragonblaadjes af en hak ze fijn. Meng met 3/4e van de olijfolie extra vierge (6 el bij 4p), citroensap, mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de bloemkool af. Giet de bonen af maar vang het vocht op in een maatbeker! Doe de bonen met 200 ml (bij 4p) van het vocht bij de bloemkoolsteeltjes en warm op. Bewaar voor de zekerheid de rest van het vocht nog even.
  6. Pureer de bloemkool met bonen als ze warm zijn en maak zo smeuïg als gewenst met eventueel nog extra vocht (kan ook nog handig zijn vlak voor het serveren). Breng op smaak met de rest van de olijfolie extra vierge (2 el bij 4p), peper en zout en hou warm.
  7. Haal de knoflooktenen uit de oven, duw uit het schilletje, hak of prak en meng door de puree (zet daar zo nodig de staafmixer nog even in).
  8. Snij elk blok halloemi in 10 plakjes. Bak in de koekenpan met een beetje olie aan beide kanten bruin.
  9. Serveer de groenten en halloemi op een bedje van bonenpuree en besprenkel met de dragondressing.
  10. Gebruik optioneel een keukenmachine of staafmixer voor een gladde dressing. Je hoeft deze niet gelijk schoon te maken. Het is juist lekker als er nog wat restjes dragondressing in de bonenpuree terecht komen en het scheelt afwassen 😊