Skip to main content

Bloemkoolcouscous met gegrilde courgette, ui, tomaatjes en grie (feta)

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 stuk(s) Bolcourgette (zappho)
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 pak(ken) Grie naturel (feta)
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bosje(s) Dragon + dille + peterselie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olie
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
  2. Snij de courgettes in dunne ronde plakken van een ½ centimeter.
  3. Snij de ui in ringen.
  4. Snij de helft van de knoflook in dunne plakjes.
  5. Doe de courgette, ui en knoflook in je grootste ovenschaal, samen met flink peper en zout en de olijfolie. Hussel met je handen goed door elkaar.
  6. Schuif in de oven gedurende 30 min. Leg de laatste 15 min.de cherrytomaatjes erbij.
  7. Verwijder het blad en het onderste deel van het stronkje van de bloemkool en snij de bloemkool in kwarten.
  8. Pak steeds een roosje en rasp tot aan het stronkje (of doe de roosjes allemaal in de keukenmachine). Bewaar de stronkjes om eventueel nog om samen met andere overgebleven groenten in je ijskast een lekker soepje van te brouwen.
  9. Hak de overige knoflook fijn.
  10. Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en verwarm daarin wat olie.
  11. Fruit de knoflook 30 seconden en voeg dan de bloemkool couscous toe.
  12. Voeg ook de nootmuskaat toe en peper en zout.
  13. Roerbak op hoog vuur gedurende 6-8 min. tot dat de bloemkool een beetje bruinig en gaar begint te worden. Dit duurt ongeveer 8 min.
  14. Schep ondertussen (na ca. 15 min.) de groenten in de oven om.
  15. Snijd de grie in blokjes en snij de kruiden fijn en meng deze door de bloemkool couscous. Serveer met de geroosterde groenten.