Skip to main content

Bloemkoolpizza met aardappel-preisoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram bloemkool
  • 400 gram prei
  • 300 gram aardappelen

In Huis

  • 2 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 100 gram kaas (extra belegen)
  • 4 stuks eieren
  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • snufje nootmuskaat
  • 10 gram bieslook
  • olijfolie om te besprenkelen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het blad van de bloemkool, snij de steel in stukjes en de rest in kleine roosjes. Maal in de keukenmachine of in porties in het bakje van de staafmixer tot rijst.
  3. Ris de tijm en hak de rozemarijn fijn. Rasp de kaas. Meng de kaas, eieren, tijm, rozemarijn, peper en een beetje zout met behulp van een pollepel goed door de bloemkool. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of groot bakblik tot een dunne laag, zoals een pizza. Druk stevig aan. Bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot een beetje bruin.
  4. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Snij de prei in ringen en was goed. Schil de aardappelen, was en snij in stukken.
  5. Doe het kokend water in een pan met het bouillonblokje, de aardappel en de prei. Laat 15-20 minuten koken.
  6. Pureer de soep, maak op smaak met nootmuskaat en peper. Knip de bieslook erboven.
  7. Haal de ‘pizza’ uit de oven, besprenkel met flink wat olijfolie en peper en (zie tip) leg er eventueel wat rucola of sla op.
  8. Snij stukken van de pizza en serveer met de soep.