Skip to main content

Bloemkoolsalade met kappertjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Tomaten

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Kappertjes
  • 1 el Grove mosterd
  • 2 el Citroensap
  • 1 bosje(s) Dille
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de dressing. Hak de knoflook fijn. Mix in de keukenmachine of met de staafmixer de olijfolie, kappertjes, mosterd, knoflook, citroensap en wat zout en peper.
  2. 2. Kook de bloemkoolroosjes in water met wat zout beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel ze snel even onder koud water om het kookproces te stoppen. De kool moet wel warm blijven.
  3. 3. Snij de ui in flinterdunne ringen. Snij de tomaten in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
  4. 4. Doe de dressing, uienringen, tomatenstukje en dille bij de bloemkool en serveer.