Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolschotel met gehakt en kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
Bloemkoolschotel met gehakt en kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks ui
  • 400 gram varkensgehakt
  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 1 stuks bloemkool
  • 120 gram Weidevogel belegen

In Huis

  • 0.25 blokje runderbouillon
  • 100 ml kokend water voor de bouillon
  • olie om te bakken
  • 2 el ketjap
  • 1 stuks laurierblad
  • 1 tl mosterd
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  3. Voeg de bouillon, de ketjap, laurierblad en een snuf peper toe. Laat 10 minuten gaar worden op laag vuur.
  4. Zet ondertussen een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen.
  5. Schil en snij de aardappels in blokjes van 2 centimeter. Voeg toe aan de pan en kook in 7-8 minuten gaar.
  6. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen fijn en meng met wat kookvocht, mosterd en zout en peper naar smaak.
  7. Snij de bloemkool in roosjes en rasp de kaas.
  8. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verwijder het laurierblad uit het gehaktmengsel en verdeel over de aardappelpuree.
  9. Verdeel de bloemkoolroosjes hier overheen en bestrooi het geheel met een snuf nootmuskaat en de geraspte kaas.
  10. Plaats de schotel in de oven en serveer na 25 minuten.