Bloemkoolschotel met gehakt en kaas
Varken
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 400 gram varkensgehakt
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks bloemkool
- 120 gram Weidevogel belegen
In Huis
- 0.25 blokje runderbouillon
- 100 ml kokend water voor de bouillon
- olie om te bakken
- 2 el ketjap
- 1 stuks laurierblad
- 1 tl mosterd
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg de bouillon, de ketjap, laurierblad en een snuf peper toe. Laat 10 minuten gaar worden op laag vuur.
- Zet ondertussen een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen.
- Schil en snij de aardappels in blokjes van 2 centimeter. Voeg toe aan de pan en kook in 7-8 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen fijn en meng met wat kookvocht, mosterd en zout en peper naar smaak.
- Snij de bloemkool in roosjes en rasp de kaas.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Verwijder het laurierblad uit het gehaktmengsel en verdeel over de aardappelpuree.
- Verdeel de bloemkoolroosjes hier overheen en bestrooi het geheel met een snuf nootmuskaat en de geraspte kaas.
- Plaats de schotel in de oven en serveer na 25 minuten.