Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolsoep

Voorgerecht, Lunch

  • Totale tijd minuten
Bloemkoolsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks bloemkool
  • 100 gram spekblokjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 700 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 75 ml kookroom
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een soeppan en bak samen met de tijm zachtjes tot de ui glazig is.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en snij de stelen in stukken. Bak kort mee met de ui.
  3. Voeg het water en bouillonblokje toe en kook 8-10 minuten tot de bloemkool gaar is.
  4. Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan in een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
  5. Pureer de soep met de staafmixer glad. Roer de room er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Garneer de soep met krokant gebakken spekblokjes.
  7. Serveer met het pain gris brood.