Skip to main content

Bloemkoolsoep met baharat en gebakken uienringen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Wortelpeterselie
  • 500 g Bloemkool
  • 200 g Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 250 ml Creme fraiche

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 620 ml Groentebouillon
  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 1 tl Korianderzaad
  • 2 tl Komijnzaad
  • 1 tl Kaneel
  • 3 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 tl Pimentpoeder
  • 1 tl Kardemompeulen
  • handje(s) Maizena
  • om te frituren Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 besprenkelen Boter
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de soep. Schil de aardappel en snij in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de knoflook fijn. Schil de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg wortelpeterselie toe en bak zachtjes 5 minuten. Voeg dan knoflook, bloemkool en de aardappel toe. Schep om en bak nog een minuut.
  3. Voeg bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten of totdat de bloemkool en aardappel helemaal gaar zijn.
  4. Bak in de tussentijd de uienringen. Snij de ui in heel dunne ringen. Verhit een laagje olie in een grote pan. Bestrooi de uienringen met de maïzena door een zeefje te gebruiken. Frituur de ringen in de hete olie tot ze bruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  5. Maak de baharat. Doe alle droge kruiden in een kruidenmolen/ vijzel en maal de kruiden helemaal fijn. Verwarm 2 el boter in een pannetje en doe er twee tl baharat in. Laat zachtjes trekken.
  6. Pureer de gare bloemkool met een staafmixer. Roer er dan de creme fraiche door. Check op peper en zout. Warm de soep nog even door. Niet koken.
  7. Serveer de soep en schenk er wat van de warme kruidige boter over en verdeel er de uienringen over.