Skip to main content

Bloemkoolsoep met rode paprikacoulis

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 200 gram aardappelen kruimig
  • 500 gram bloemkool
  • 2 rode paprika

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 625 ml groentebouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 el rode wijnazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de soep. Snipper de ui en pers 2 teentjes van de knoflook. Schil de aardappelen en snij de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak zachtjes ca. 10 minuten, tot deze zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook, bloemkool en de aardappel toe. Schep om en bak nog een minuut.
  3. Voeg bouillon, room, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten of totdat de bloemkool en aardappel echt helemaal gaar zijn. Pureer met een blender of roerzeef. Check op peper en zout.
  4. Maak in de tijd dat de soep kookt de paprikacoulis. Zet de oven op grillstand en verwarm voor op 200 graden.
  5. Snij de paprikas in de lengte doormidden en leg op het ovenrek met de snijkant naar beneden. Schuif iets boven het midden van de oven en laat grillen totdat de paprika zwarte blazen krijgt. Verwijder vel en zaad.
  6. Doe in de beker van de staafmixer samen met de azijn. Pers het laatste teentje knoflook er bovenuit. Pureer met de staafmixer helemaal fijn en voeg daarna, onder voortdurend roeren met de staafmixer, in een klein straaltje olijfolie toe tot een mooi smeuige paprikacoulis ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in kommen en serveer met een lepel van de paprikacoulis.