Skip to main content

Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool, zoete aardappel en tahin

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Zoete aardappel
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 150 g Quinoa
  • 1 el Tahin
  • 150 g Paarse boerenkool
  • 1 blikje(s) Adukibonen

In Huis

  • Olijfolie (besprenkelen)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 teentje(s) Geperste knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Sojasaus
  • 2 el Witte wijnazijn
  • optioneel Chilipoeder
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. in het bakje zit 1 el tahin.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snij in blokjes van ca. 1cm. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout, leg op een bakplaat met bakpapier. Verwijder de bladeren en het uiteinde van de stronk van de bloemkool en snij in plakken van 1.5 cm. Besmeer met olie, peper en zout en schik naast de aardappels. Pel de knoflook, snij in plakjes en steek tussen de bloemkool. Schuif gedurende ca. 20-25 minuten in de oven.
  3. 2. Zet de quinoa op in koud water en kook gaar in ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt (als je losse c-tjes ziet, is de quinoa gaar).
  4. 3. Zet de waterkoker alvast aan voor de boerenkool die je later gaat bereiden.
  5. 4. Pers de knoflook en meng met olijfolie extra vierge, sojasaus, wijnazijn, tahin en breng op smaak met zout, peper en evt. chilipoeder of chilivlokken naar smaak (bijv. 1 klein mespuntje).
  6. 5. Haal het uiterste stukje steel van de boerenkoolbladeren. Snij de rest van de steel in kleine stukjes en het blad in reepjes. Doe in een ijzeren vergiet of zeef en giet er langzaam het kokende water overheen zodat het wat slinkt (hou boven een pan om het kokende water te hergebruiken). Herhaal dit proces indien nodig nog een keer.
  7. 6. Giet en spoel de adukibonen af in een vergiet. Meng de boerenkool, quinoa, adukibonen en zoete aardappel door elkaar met de dressing, maak op smaak met peper en zout. Serveer de bloemkoolsteaks erbij.