Blote billetjes in het gras met pulled pork
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 stuks procureur
- 1000 gram Agria aardappelen
- 500 gram snijbonen
- 1 pakje zwarte bonen
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- 1 tl komijn
- 1 tl bruine suiker
- 0.25 tl cayennepeper
- 0.5 tl venkelzaad
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl zeezout
- 0.25 tl chilipoeder of vlokken
- naar smaak barbecuesaus
- 50 gram boter
- 2 tl tijm
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Haal de procureur uit de koelkast en laat deze in ongeveer een uur op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Mix de komijn, bruine suiker, cayennepeper, venkelzaad, gerookte paprikapoeder, zeezout en chilipoeder of vlokken in een kom.
- Wrijf de procureur in met de kruidenmix en leg het in een ingevette ovenschaal. Verdeel barbecuesaus naar smaak over het stuk vlees. Dek af met een stuk aluminiumfolie en steek een vleesthermometer in het midden van het vlees.
- Zet het vlees in de oven en laat 3 uur garen op 100 graden. Gaar het vlees nog 1,5 uur op 140 graden. Haal het laatste half uur de folie eraf. Zo krijgt het vlees een krokant laagje. Het vlees is gaar als de kerntemperatuur 90 graden is. Hou het dus goed in de gaten, want afhankelijk van de dikte van het vlees en de oven kan de tijd per stuk iets afwijken.
- Haal het vlees uit de oven en laat 30 minuten afgedekt rusten. In deze tijd kun je mooi de blote billetjes in het gras maken.
- Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
- Verwarm de helft van de boter in een steelpannetje. Fruit de tijm even mee. Giet de bonen af en verwarm ze zachtjes in de boter.
- Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes.
- Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter en net zoveel kookvocht tot je een echt smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de mosterd.
- Schep de lente-ui, snijbonen en gemengde bonen door de puree.
- Serveer de blote billetjes in het gras met de pulled pork.