Blote billetjes in het gras met tahoe in boemboe goreng van Bartje

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Blote billen in het gras | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 500 gram snijbonen
  • 2 el bonenkruid
  • 1 potje witte bonen
  • 1 stuks lente-ui
  • 400 gram tahoe
  • 200 gram nasi goreng boemboe

In Huis

  • 50 gram boter
  • scheutje melk
  • 2 el mosterd
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Zet ook een pan met een laagje gezouten water op voor de snijbonen.
  3. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
  4. Ris het bonenkruid en hak fijn. Verwarm de bonen met vocht en al zachtjes in een steelpannetje met het bonenkruid en de helft van de boter*.
  5. Snij de lente-ui (en het meeste van het groen) in ringetjes.
  6. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de andere helft van de boter* en zoveel melk* en/of kookvocht tot je een echt smeuïge puree hebt. Roer de mosterd erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout en schep de lente-ui, snijbonen en witte bonen erdoor.
  7. Dep de tahoe droog en wrijf in met een snuf zout. Snij in dobbelsteentjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit daarin de boemboe. Voeg als de geur vrij komt de tahoe erbij en bak mee. Blus af met een klein scheutje water. Schep goed om en hou warm.
  8. Serveer de blote billetjes in het gras met tahoe.
  9. *Gebruik geen boter en aardappelkookvocht in plaats van melk om dit gerecht vegan te maken!