Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boekweit mais pannenkoekjes met broccoli couscous & tomaat

  • Totale tijd minuten
3715 Boekweit Mais Pannenkoekjes Met Broccoli Couscous Tomaat

Ingrediënten

In de box

  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 130 g Boekweitmeel
  • 2 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 2 stuk(s) Rode peper
  • 30 g Peterselie
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 230 g Mais
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 stronk(en) Broccoli
  • 2 stuk(s) Tomaten

In Huis

  • 1 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • Olie om te bakken
  • 100 ml Melk
  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook (fijngehakt)
  • optioneel Chilisaus
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng met olijfolie, de helft van het paprikapoeder, peper, zout en eventueel wat cayenne peper of chilipoeder. Schuif in de oven en rooster ca. 20-25 minuten.
  2. 2. Meng boekweitmeel, eieren, melk, de olijfolie, het bakpoeder en de andere helft van de paprikapoeder met een garde tot een glad geheel. Snij de rode peper en de peterselie fijn en roer de helft door het beslag, bewaar de andere helft. Snij 3/4 van de lente ui fijn en voeg toe. Snij de rest in ringetjes voor de couscous.
  3. 3. Giet en spoel de mais af en roer door het beslag. Zet de staafmixer er een paar keer in zodat het beslag ietsje bindt maar je wel deels nog hele maiskorrels ziet. Bak in porties ca. 4 pannenkoekjes per persoon. Verwarm flink olie in een koekenpan, schep steeds een ruime eetlepel in de pan, druk een beetje plat en bak 2 a 3 minuten per kant. Doe in een ovenschaal en hou warm in de oven (die kan terug naar 100 graden als de kikkererwten klaar zijn).
  4. 4. Rasp de schil van de limoen hou apart. Meng yoghurt met limoensap, de andere helft van de rode peper en peterselie, peper en zout.
  5. 5. Snij het uiterste stukje stronk van de broccoli en schil de rest. Maal roosjes en stronk in delen fijn in het bakje van de staafmixer (of met de keukenmachine). Bak in een beetje olie ca. 3 minuten terwijl je de knoflook hakt en de tomaten in stukjes snijdt. Voeg de knoflook bij de broccoli, hussel om, draai het vuur uit, maak op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout. Doe in een schaal met de kikkererwten, de tomaten en de ringetjes lente ui. Voeg de limoenrasp naar smaak en olijfolie extra vierge toe en serveer met de pannenkoekjes en yoghurtsaus.