Skip to main content

Boekweit noedels met sticky tempeh, chinese kool en kastanje champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Tempeh
  • 1 el Gember + Rode peper
  • 2 doosje(s) Kastanje champignons
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 300 g Boekweitnoedels

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 8 el Ketjap manis
  • 2 tl Sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de noedels. Snij de tempeh in reepjes van circa 0.5 cm dik en 4 centimeter lang.
  2. Verwarm in een koekenpan een laagje olie en bak de tempeh mooi bruin. Bij 4p moet dit waarschijnlijk in twee porties. Leg de gebakken tempeh op een bord met keukenpapier.
  3. Rasp (intussen) de gember en hak de knoflook fijn. Snij de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Snij de champignons in tweeen of vieren.
  4. Maak nu de tempeh af. Leg eventueel de tweede lading gebakken tempeh bij de eerste en doe de helft van de ketjap manis en 1 el water (bij 4p) samen met de sambal in de pan. Roer even door en doe de tempeh er weer bij. Verwarm goed door en zet weg met een deksel zodat het warm blijft.
  5. Verwarm in een wok wat olie en fruit daarin de knoflook, gember en rode peper eventjes zachtjes aan. Voeg de champignons toe, bak ca 5 minuten op hoog vuur tot ze gaar zijn en draai dan het vuur zacht. Verwijder het kontje van de Chinese kool, snij in de lengte doormidden en dan in reepjes.
  6. Voeg de kool bij de champignons en roerbak een paar minuten mee. Maak als de kool geslonken is op smaak met de andere helft van de ketjap.
  7. Kook intussen de noedels in 4 minuten gaar (wij vonden 50 gram pp genoeg, maar voor grote eters is 75 gram pp misschien beter).
  8. Giet en spoel de noedels af, knip in met een schaar zodat mengen met de groenten makkelijker gaat.
  9. Serveer met de plakkerige tempeh.