Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenhutspot op Oosterse wijze met Indonesische kip

Kip

  • Totale tijd minuten
Wk 5 Oosterse boerenhutspot met Indonesische kip

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram kippendijvlees
  • 400 gram ui
  • 400 gram winterpeen
  • 1 kilo Doré aardappels
  • 200 gram boerenkool

In Huis

  • 1 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 tl sambal manis
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kardemompoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 2 el olie om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • olie of boter om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 2 el sambal badjak (of manis)
icon package

Recept stappen

  1. Marineer de kippendij, liefst een dag van tevoren (of minimaal 3 uur) in een ondiepe schaal: doe de ketjap, citroensap, knoflook, sambal, kruiden, olie en het zout in de schaal, meng goed en voeg de kippendij toe.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de kerriepoeder toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg bij de ui.
  3. Schil en snij de aardappels in blokjes, voeg toe en roerbak even mee. Pel en snij de knoflook in plakjes en roerbak even mee. Dek af met de boerenkool. Bestrooi met peper en voldoende zout en voeg een scheutje water toe. Dek goed af en stoom zachtjes gaar in 20-25 minuten.
  4. Bak de Indonesische kippendij rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Voeg op het laatst een scheutje water toe om wat jus te maken.
  5. Check of de aardappels en boerenkool gaar genoeg en niet te vochtig meer zijn. Laat anders nog even droogstomen. Stamp grof met een goede klont boter en roer de sambal er doorheen (let op, eten er kinderen mee, overweeg dit dan zelf op je eigen bord te doen).
  6. Serveer met de kip en jus.