Boerenkool-koolraapstamppot met een rookworstje en uienrelish

Varken

  • Totale tijd 40 minuten
2636 Boerenkool Stamppot Extra Lekker Luxe Met Rookworst En Piccalilly

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappelen (Doré)
  • 200 gram koolraap
  • 4 stuks rookworst
  • 300 gram boerenkool

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el balsamico-azijn
  • 3 stuks sjalot
  • 3 el water
  • 1 tl suiker
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • mosterd (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en halveer ze. Schil de koolraap en snij in soortgelijke stukken. Kook aardappels en koolraap in gezouten water in ca. 20 min gaar.
  2. Verwarm langzaam gedurende 20 min de rookworsten (in het plastic) in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Hak de knoflook fijn. Verhit olie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Fruit het kerriepoeder 1 min mee.
  4. Schenk 3 el balsamico-azijn (bij 4p) in de pan en laat 30 seconden flink bruisen. Schep de boerenkool erdoor en voeg 3 el (bij 4p) water toe. Stoof de kool met de deksel op de pan 20-25 min. Check tussendoor of er nog een beetje water bij moet.
  5. Snij intussen de sjalotjes in dunne ringen. Bak in olie totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de suiker en de rest van de balsamico-azijn toe. Bak totdat ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
  6. Check met een vork of de aardappels en koolraap gaar zijn. Giet af en schenk langs de zijkant van de pan een paar scheutjes melk erbij (zo warmt de melk op). Stamp fijn, samen met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer de boerenkool erdoor als die gaar is.
  7. Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst, de gekaramelliseerde sjalotjes en wat mosterd.