Skip to main content

Boerenkool met quinoa en tahinsinaasappeldressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g quinoa
  • 400 g boerenkool

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
  • 2 el tahin
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 el kokend water
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 3 el sinaasappelsap
  • 3 tl kokosolie
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Giet af. Meng met 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak de tahindressing. Meng tahin, 2/3 olijfolie, 1/3 van de knoflook, water, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een crèmige saus. Hou apart.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Snij de boerenkool in repen en voeg toe. Roerbak 2 minuten. Pers 2/3 van de knoflook er boven uit en roerbak nog een minuut. Check of de kool zacht genoeg is. Voeg de quinoa toe en schep om. Knip de peterselie fijn.
  3. Verdeel de boerenkoolschotel over vier borden. Garneer met wat sinaasappelschil. Besprenkel met de tahindressing en bestrooi met de peterselie.