Skip to main content

Boerenkool met romige oesterzwammen, kaas en rode ui

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g boerenkool
  • 1000 g aardappelen kruimig
  • 2 bakje(s) oesterzwammen
  • 2 stuk(s) rode ui

In Huis

  • 100 g kaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 klontje(s) boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 scheutje(s) melk
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
  • eventueel toevoegen nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Hak een teentje knoflook fijn.
  2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en smelt daarin een klontje boter. Fruit heel even de knoflook en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak deze even mee zodat alles bedekt is met een beetje boter.
  3. Voeg 1el water, evt. zout en peper toe en stoof zachtjes in 20-25 minuten gaar met de deksel op de pan.
  4. Schil de aardappels, halveer ze en zet ze op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  5. Snij de oesterzwammen in stukken. Snij de rode ui doormidden en dan in ringen.
  6. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en fruit daarin in de ui aan. Als de uien wat zacht beginnen te worden doe je het vuur hoog en de oesterzwammen en 1 tl tijm erbij. Roerbak de oesterzwammen op hoog vuur mee en draai dan het vuur zacht. Gaar in circa 5 minuten.
  7. Maak ondertussen de puree met een klontje boter, een scheutje melk en 100-150 gram kaas. Prak daar de boerenkool doorheen. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  8. Als de boerenkool klaar is smelt je de crème fraîche door de oesterzwammen heen en breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de boerenkool met de oesterzwammen.