Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkool met venkelzaad en paddenstoelen-pie

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Boerenkool
  • 4 stuk(s) Paddenstoelen pie
  • naar smaak Piccalilly

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Venkelzaad
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de boerenkool in grote stukken. Hak de knoflook fijn. Kneus het venkelzaad.  Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes een halve minuut aan. Niet bruin laten worden! Voeg de venkel toe en bak even mee. 
  3. Voeg de boerenkool en enkele eetlepels water toe. Doe het deksel op de pan en laat de kool in ca. 20 minuten gaar worden.
  4. Verwarm de pie’s in de oven, zonder bakje, ongeveer 10 minuten. 
  5. Serveer de boerenkool met de piccalily en de pie.