Skip to main content

Boerenkool stamppot met rookworst en piccalilly

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 4 stuk(s) Rookworstjes
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 500 g Boerenkool
  • naar smaak Piccalilly

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 3 el Balsamicoazijn
  • 3 el Water
  • scheutje(s) Melk
  • klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels, halveer ze en kook in gezouten water in ca. 20 min gaar.
  2. 2. Verwarm langzaam gedurende 20 min de rookworsten (in het plastic) in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. 3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Fruit het kerriepoeder 1 min mee.
  4. 4. Schenk de balsamicoazijn in de pan en laat 30 seconden flink bruisen. Schep de boerenkool erdoor en voeg 3 el (bij 4p) water toe. Stoof de kool met de deksel op de pan in totaal 20-25 min. Check tussendoor of er nog een beetje water bij moet.
  5. 5. Doe wat piccalilly in een bakje en zet op tafel.
  6. 6. Check met een vork of de aardappels gaar zijn. Giet af en schenk langs de zijkant van de pan een paar scheutjes melk erbij (zo warmt de melk op).
  7. 7. Stamp fijn, samen met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer de boerenkool erdoor als die gaar is.
  8. 8. Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en piccalilly.