Skip to main content

Boerenkoollinzenstoof met hazelnoten-bulgur en frisse yoghurtdressing

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Bulgur
  • 80 g Hazelnoten
  • 4 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 300 g Boerenkool
  • 1 blikje(s) Linzen
  • 1 tl Citroenrasp
  • 1 el Dille
  • 1 el Munt
  • 200 g Volle stand yoghurt

In Huis

  • Olijfolie om te bakken
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Oregano
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de bulgur in gezouten water gaar in circa 12 minuten.
  2. 2. Rooster de hazelnoten knapperig in een droge koekenpan. Let op dat ze niet aanbranden.
  3. 3. Snij de helft van de aangegeven hoeveelheid bleekselderijstengels in halve maantjes. Hak de ui grof. Snij de rode peper fijn.
  4. 4. Fruit de ui en de bleekselderij in een pan met wat olie. Voeg de rode peper, de komijnpoeder en de oregano toe. Doe de tomaatjes erbij en laat even bakken. Roer vervolgens in kleine beetjes de boerenkool erdoor. Dek af en laat de boerenkool gaar worden in circa 15 minuten. Voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
  5. 5. Maak intussen de dressing. Rasp de schil van de citroen. Hak de dille en munt fijn. Meng de aangegeven hoeveelheid citroenrasp, de dille en munt, de geperste knoflook, de yoghurt en wat zout tot een sausje.
  6. 6. Voeg als de boerenkool beetgaar is de uitgelekte linzen toe en naar smaak peper en zout. Warm even door.
  7. 7. Snij de andere bleekselderijstengels in de lengte doormidden en dan in fijne halve maantjes. Hak of stamp de hazelnoten grof (bijv. in een vijzel of wikkel in een keukendoek en sla met een koekenpan of een deegroller). Roer de bulgur los met een paar druppels olijfolie en meng de noten en bleekselderij erdoor.
  8. 8. Dien de boerenkool-linzenstoof op met de bulgur en geef de yoghurtsaus er apart bij.