Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkoolpesto

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 blikjes cherrytomaatjes
  • 400 gram boerenkool
  • 100 gram pecorino
  • 500 gram verse fusilli

In Huis

  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl suiker
  • 10 el olijfolie (extra vierge)
  • nootmuskaat (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water en zout voor het koken van de boerenkool. Pel de knoflook.
  2. Kook de boerenkool in 5 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht voor straks.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat ze afkoelen.
  4. Rasp de pecorino grof.
  5. Doe de knoflook, de pecorino en de pijnboompitten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de boerenkool af en duw het meeste vocht eruit met een pollepel. Voeg de boerenkool bij de pijnboompitten.
  6. Giet de olijfolie extra vierge erbij en maal tot een stevige pesto. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.