Skip to main content

Boerenkoolrisotto met prei en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 sjalotjes
  • 0.50 prei
  • 2 bollen mozzarella
  • 200 gram boerenkool
  • 50 gram Weesper geraspte kaas

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie om te bakken
  • 5 takjes tijm of 1/2 tl gedroogde
  • 300 gram risottorijst
  • 1 scheut witte wijn (optioneel)
  • chilivlokjes (naar smaak)
  • 1 wit broodje of oude boterham
  • 0.50 (rasp van een citroen)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid met behulp van de waterkoker de bouillon voor.
  2. Pel en snipper de sjalot en plet de helft van de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een zware pan, op middelhoog vuur. Voeg sjalot en knoflook toe. Ris de tijm en voeg toe.
  3. Voeg als de sjalot glanst de rijst toe en schep goed om, zodat elke korrel bedekt is met olie. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Voeg evt een scheut witte wijn toe. Laat opnemen en voeg steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe. Ga daarmee door totdat de rijst gaar is in ca. 20-25 minuten. De risotto hoort, als hij klaar is, nog een beetje een bite te hebben en smeuïg te zijn.
  4. Snij intussen de prei in ringen. Was en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Verhit de rest van de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de preiringen. Zorg dat ze niet te bruin worden en nog een bite hebben. Zet apart.
  6. Snij de mozzarella in stukken.
  7. Voeg als de risotto 15 minuten op het vuur staat de boerenkool toe.
  8. Maak de pangrattato. Snij het broodje in hele kleine stukjes of maal tot kruim met de staafmixer. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het broodkruim tot knapperig. Voeg de andere helft van de knoflook (geperst) en zout en peper toe. Schud een paar keer om. Voeg de citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur uit en schud het krokante broodkruim (pangrattato) op een bord.
  9. Roer als de risotto beetgaar is de prei, geraspte kaas en mozzarella erdoor. Breng evt nogmaals op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met de citroen-pangrattato en chilivlokjes naar smaak.