Skip to main content

Boerenkoolsoep met aardappel en lamsrookworst

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Lamsrookworst
  • 400 g Kruimige aardappelen
  • 300 g Boerenkool

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 2 liter Bouillon (rund, kip, of groenten)
  • 2 blaadje(s) Laurier
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. 2. Schil de aardappelen en snij in grote stukken. Doe ook in de pan en schep om.
  3. 3. Schenk er de bouillon bij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.
  4. 4. Verwijder zo nodig de nerf uit de boerenkool. Snij fijn en voeg toe. Laat de kool enkele minuten garen in de soep.
  5. 5. Snij de rookworst in stukken en voeg toe. Laat ongeveer 10 minuten opwarmen in de soep.
  6. 6. Serveer met grote stukken brood.