Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkoolstamp met spruitjes, rozemarijnvinaigrette en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 50 boerenkoolstamp spruitje geitenkaas FP

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Doré aardappels
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram koolraap
  • 500 gram spruitjes
  • 200 gram boerenkool
  • 3 tl rozemarijnnaaldjes
  • 200 gram salade geitenkaas

In Huis

  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • melk en/of boter (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de aardappels, koolrabi en koolraap in stukken. Zet op in een laagje gezouten water. Maak de spruitjes schoon en halveer. Verdeel samen met de boerenkool over de aardappels. Kook in ca. 15 min gaar.
  2. Maak de rozemarijnvinaigrette: hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn. Bak een paar minuutjes in een klein steelpannetje met de olijfolie. Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrandt. Voeg na ca. 2 minuten de azijn en honing toe. Roer goed door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Check of de aardappels en groenten gaar zijn en giet af (bewaar wat kookvocht). Stamp fijn met een scheutje melk, boter en/of kookvocht naar wens. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden. Besprenkel met de rozemarijnolie en kruimel de geitenkaas er royaal over.
  5. Let op! Wij communiceren vaak in eetlepels. Hiervoor gebruiken wij een maatlepel en geen gewone eetlepel, omdat elke lepel anders is. Hetzelfde geldt voor theelepels. In dit recept maak je een vinaigrette met 5 el olie (bij 4p). Mocht je geen maatlepels in huis hebben kun je uitgaan van 15 ml olie per el. Tip van de week: investeer in een setje maatlepels als je die nog niet hebt :)!