Skip to main content

Boerenkoolstamppot met picalilly en rookworst

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.20 kilo kruimige aardappels
  • 500 gram boerenkool
  • 5 rookworsten
  • piccalily (naar smaak)

In Huis

  • scheutje melk
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe in een grote pan met een laag water en wat zout. Leg de boerenkool op de aardappels. Kook met deksel op de pan in ca. 20 min gaar.
  2. Verwarm langzaam gedurende 20 min de rookworsten (in het plastic) in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Check met een vork of de aardappels en boerenkool gaar zijn. Giet af en schenk langs de zijkant van de pan een paar scheutjes melk erbij (zo warmt de melk op). Stamp aardappels met de boerenkool fijn, samen met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en piccalilly.