Skip to main content

Boerenkoolstamppot met vegetarische braadworst en uienchutney

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Boerenkool
  • 600 g Aardappelen kruimig
  • 600 g Flespompoen
  • 4 stuk(s) Vegetarische braadworst
  • naar smaak Uien chutney

In Huis

  • Olie om te bakken
  • klont(en) Boter
  • eventueel toevoegen Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij met een groot mes de nerf uit de boerenkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes.
  2. 2. Schil de aardappel en pompoen, snij in grote stukken en zet net onder water in een grote pan. Voeg zout naar smaak toe. Leg de gesneden boerenkool erop, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken.
  3. 3. Leg de worsten in verpakking in een pannetje met water en warm langzaam op, zonder het water te laten koken.
  4. 4. Giet de aardappels en groenten af. Stamp fijn met een goede klont boter, meer vocht is waarschijnlijk niet nodig. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Serveer met de worst en de uienchutney.
  6. <br>Let op: je hebt vaker uienchutney nodig deze week.