Skip to main content

Boeuf bourguignon van Elleke met sperzieboontjes en aardappelpuree

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Boeuf bourguignon
  • 1 kilo Aardappelen
  • 600 g Sperziebonen

In Huis

  • scheutje(s) Melk
  • klont(en) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in water met zout. Breng aan de kook en laat circa 10-15 minuten koken.
  2. Zet een pannetje op met water en zout voor de boontjes.
  3. Ga de boontjes doppen, dat betekent alleen het steeltje eraf want het puntje kan je laten zitten. Halveer indien gewenst en blancheer in 5-7 minuten (naar smaak) vanaf dat ze weer koken.
  4. Warm in een pannetje de boeuf bourguignon rustig op.
  5. Stamp de aardappels als ze gaar zijn met een klont boter en scheutje melk met peper en zout tot een lekkere smeuïge puree.
  6. Serveer de boeuf bourguignon met de boontjes en de aardappelpuree.