Skip to main content

Bommelerwaard beefburger met knolselderijpuree en geroerbakte rode kool

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks uien
  • 600 gram rode kool
  • 800 gram Doré aardappelen (kruimig)
  • 600 gram knolselderij
  • 4 stuks Bommelerwaard beefburger
  • 200 gram appel
  • 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes
  • 3 el gehakte peterselie

In Huis

  • 20 gram boter
  • 1 el suiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 klont boter
  • naar smaak nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. NB: gebruik voor dit gerecht de aardappels met de gewone/bruine schil.
  2. Zet een pan water met zout op voor de aardappels en knolselderij.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes 5 minuten in een wok in de boter.
  4. Snij de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in zo dun mogelijk sliertjes. Voeg bij de ui en bak onder af en toe roeren 6-8 minuten.
  5. Schil de aardappels en knolselderij en snij in hapklare stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  6. Bak de burgers om en om bruin en gaar in een koekenpan met wat boter of olie.
  7. Schil en snij de appel in hele kleine blokjes (0.5 cm) en voeg bij de rode kool. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn, voeg toe met de suiker en balsamico azijn. Bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  8. Pureer de aardappels en knolselderij met een klont boter. Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng door de puree en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  9. Serveer de puree met de burgers en de rode kool.