Bommelburger met knolselderijpuree en rode kool met appel

Rund

  • Totale tijd 30 minuten
Wk 6 geroerbakte rode kool met knolselderij aardappelpuree en bommelwaarbeef

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré aardappelen (kruimig)
  • 800 gram knolselderij
  • 500 gram appels (optioneel)
  • 2 zakjes rode kool met appel
  • 1 tl gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 5 stuks Bommelburger
  • 3 el gehakte peterselie

In Huis

  • boter
  • olie om te bakken
  • naar smaak nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. NB: gebruik voor dit gerecht de aardappels met de gewone/bruine schil.
  2. Zet een pan water met zout op voor de aardappels en knolselderij.
  3. Schil de aardappels en knolselderij en snij in hapklare stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  4. Zie tip (optioneel)
  5. Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn, voeg toe.
  6. Bak de burgers om en om bruin en gaar in een koekenpan met wat boter of olie.
  7. Pureer de aardappels en knolselderij met een klont boter. Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng door de puree en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  8. Serveer de puree met de burgers, rode kool en eventueel de appelmoes.
  9. Maak appelmoes. Schil en snij de appels in achten en verwijder het klokhuis. Zet ze op in een pannetje met een heel klein beetje water en kook zachtjes met een deksel gaar in circa 15 minuten. Check of de stukken helemaal zacht zijn, zo niet, kook nog wat langer. Stamp de appels als ze gaar zijn fijn met een stamper of pureer helemaal glad als je dat lekkerder vindt. Breng eventueel op smaak met een klein beetje kaneel en/of suiker naar smaak. Geen zin tijd voor appelmoes? Je kan de appeltjes ook als snack voor de kids bewaren.