Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bonen-venkelpuree met bloemkool, paprika, kikkererwten, kappertjesvinaigrette, amandelschaafsel en purple kers

Vegan

  • Totale tijd minuten
Bonen-venkelpuree met bloemkool en kikkererwten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks bloemkool
  • 250 gram peen
  • 1 pot kikkererwten
  • 1 tl (!) rozemarijnnaaldjes
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 2 el peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 pot witte bonen
  • naar smaak purple kers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 tenen knoflook (in de schil)
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de helft(!) van de venkel in dunne plakjes. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukken. Schil de peen en snij in frietformaat. Laat de kikkererwten uitlekken. Leg alles in een grote ovenschaal of braadslee. Meng met flink olie, de helft van het citroensap, zout en peper. Leg de knoflook (in de schil) ertussen. Bak 20-25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
  3. Snij de rest van de venkel in dunne plakjes. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de venkel en rozemarijn ca. 2 minuten aan, voeg wat zout en een scheut water toe (100 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
  4. Rooster de het amandelschaafsel (zie tip 1) in een droge koekenpan tot ze begint te bruinen. Laat afkoelen op een bordje.
  5. Hak de peterselie fijn. Maak een vinaigrette van de kappertjes, mosterd, olijfolie extra vierge, peterselie, peper, zout en de rest van het citroensap.
  6. Giet de witte bonen af. Haal de knoflook uit de oven (check of ze goed zacht zijn) en druk uit de schilletjes. Doe met de boterbonen, gesmoorde venkel, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge in de steelpan. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  7. Meng de kappertjesvinaigrette door de groenten en kikkererwten uit de oven. Serveer met de bonen-venkelpuree (zie tip 2) en bestrooi met de amandelen. Knip de purple kers naar smaak eroverheen.
  8. 1. Je hebt lekker veel amandelschaafsel. Rooster wat meer en zet in een bakje op tafel als snackje. 2. Overgebleven puree en groenten zijn heerlijk op een broodje.