Skip to main content

Bonencassoulet met Campagnarde worst, raapsteel en ciabatta

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Kalfsbraadworst
  • 500 g Passata
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 4 blaadje(s) Salie
  • 2 blikje(s) Witte bonen
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 1 zakje(s) Raapstelen

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 scheutje(s) Olijfolie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren ui nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui en de knoflook fijn.
  3. 2. Bak in een koekenpan de braadworsten in wat olijfolie aan zodat ze een bruin velletje krijgen. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te worden, dat komt straks. Prik ze met een vork in zodat ze wat bakvet verliezen, haal uit de pan en leg op een bord.
  4. 3. Bak in het bakvet de ui en de knoflook zachtjes aan.
  5. 4. Doe er na 5 minuten de passata bij, samen met een takje (niet al te groot) rozemarijn en de blaadjes salie. Roer even goed door en doe er dan de uitgelekte witte bonen bij. Roer er nog een beetje water (ca. 2 el bij 4p) doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  6. 5. Schenk het geheel in een ovenschaal en leg de worsten er bovenop. Zet gedurende 25 minuten in de oven. Leg de laatste 10 minuten de ciabatta erbij.
  7. 6. Snij de worteltjes (niet de stelen!) van de raapsteel en was met behulp van een slacentrifuge. Laat iedereen de bonen en worst opscheppen op een bedje raapsteel.