Bonensalade met bruschetta

Vegan

  • Totale tijd minuten
Bonensalade met bruschetta | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 el(!) sjalot
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 el oreganoblaadjes
  • 800 gram tuinbonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 0.5 stuks courgette
  • 4 sneetjes Pain au Levain brood
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
icon package

Recept stappen

  1. Zie tip. Zet een grote pan water (met zout) op voor de peulvruchten.
  2. Snipper 1 el sjalot (bij 4p) heel fijn en doe met de azijn in een slabak. Zet weg.
  3. Snij de tomaatjes in kleine stukjes. Hak de oreganoblaadjes en helft(!) van de knoflook fijn. Doe met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper in een kom. Laat marineren.
  4. Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk! Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook de tuinbonen in 8-10 minuten gaar. Kook de snij- en sperziebonen de laatste 6-8 min mee. Giet en spoel (eventjes) af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  5. Snij de courgette in dunne, kwart maantjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken tot gebruik.
  6. Verwarm de grill van de oven voor.
  7. Maak de dressing. Klop de mosterd en olijfolie extra vierge bij de azijn met sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de afgegoten warme bonen erbij.
  8. Snij 1 a 2 sneetjes brood per persoon. Rooster ca. 1,5 minuut per kant onder de grill tot goudbruin. Kneus de rest van de knoflook en wrijf over de warme sneetjes brood. Besprenkel met wat druppels olijfolie extra vierge en beleg met de gemarineerde tomaatjes.
  9. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng de roodlof en courgette door de bonensalade en serveer met de bruschetta.
  10. Je kan ook eerst al het snijwerk doen als je daar tijd voor hebt.