Skip to main content

Bonensalade met Reade Jutter en roodlof op volkoren zadenbrood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el sjalot
  • 800 gram tuinbonen
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 2 minicourgettes
  • 4 stronkjes roodlof
  • 4 sneetjes volkoren zadenbrood
  • 180 gram Reade jutter

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • om te besprenkelen balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Snipper 1 el sjalot (bij 4p) heel fijn en doe met de azijn in een slabak. Zet weg.
  2. Zet een grote pan water (geen zout) op voor de peulvruchten.
  3. Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk! Voeg de tuinbonen bij het water als het kookt en kook gaar in 10-12 min. Zet de kookwekker op 3 minuten (dan doe je de andere bonen erbij).
  4. Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de laatste 7-9 minuten bij de tuinbonen en kook beetgaar. Giet en spoel de bonen (eventjes) af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  5. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Doe ze in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat een minuutje of 10 zweten en uitlekken.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Bak de helft(!) op hoog vuur in wat olie. Voeg na een paar minuten een scheutje water toe, dek af, en laat 5 min op zacht vuur smoren. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Maak de dressing. Klop de mosterd en olijfolie extra vierge bij de azijn met sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de afgegoten warme bonen erbij. Voeg de rest van de roodlof toe.
  8. Verwarm de grill van de oven voor.
  9. Snij een boterham per persoon en rooster licht onder de grill. Zorg dat ze niet te hard worden. Haal uit de oven en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de geroosterde boterhammen met de gebakken roodlof en besprenkel licht met balsamicoazijn.
  10. Snij de Reade Jutter kaas in plakjes en bedek elke boterham. Schuif een paar minuten terug onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  11. Serveer de bonensalade met de gegrilde boterhammen.
  12. Je kan ook eerst al het snijwerk doen als je daar tijd voor hebt.