Skip to main content

Bonensalade met Reade Jutter tartiflette op desembrood

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 1 lente-ui
  • 1 blikje witte bonen
  • 4 sneetjes desembrood
  • 150 gram radicchio
  • 4 el crème fraîche
  • 160 gram reade jutter
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, halveer en snij in dunne plakjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de schijfjes even aan. Dek af en laat ca 10-15 minuten stoven.
  2. Zet een grote pan water met zout op voor de sperzie- en snijbonen. Haal de steeltjes van de beide soorten bonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het water als het kookt en kook in 4-5 minuten beetgaar (vanaf dat het water weer kookt).
  3. Maak de dressing. Klop de azijn, mosterd en olijfolie extra vierge tot een dressing. Kerf de lente-ui in de lengte in, snij vervolgens fijn en roer door de dressing.
  4. Verwarm de grill van de oven voor.
  5. Giet en spoel de groene bonen af met koud water zodat ze mooi groen blijven. Giet en spoel de witte bonen af en voeg bij de andere boontjes. Doe in een slabak. Meng de vinaigrette erbij.
  6. Haal de deksel van de aardappels als ze in de buurt van gaar zijn en bak op hoog vuur een beetje bruin.
  7. Snij een goede boterham** per persoon en rooster licht onder de grill. Zorg dat ze niet te hard worden. Haal uit de oven en leg vast klaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Verwijder het hart van de radicchio en snij in repen. Voeg bij de aardappels als die gaar zijn en bak even mee tot geslonken. Roer de crème fraîche erbij en breng op smaak met peper en zout. Beleg de geroosterde boterhammen ermee.
  9. Snij de Reade Jutter kaas in plakjes en bedek elke boterham. Zie ook de tip. Schuif een paar minuten terug onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  10. Snij intussen de peterselie fijn en meng een deel door de bonensla. Snij als je dat lekker vindt nog een klein beetje radicchio in fijne sliertjes en voeg toe.
  11. Haal de tartiflette uit de oven, garneer met de rest van de peterselie en serveer de bonensla erbij.
  12. ** bewaar de rest van het brood in een zak in de koelkast, die kan je een andere keer afbakken of roosteren (kan gewoon in de broodrooster).
  13. maak risotto met een ui, wat knoflook en de overgebleven radicchio. Smelt er op het laatst de overgebleven Reade jutter en wat van de crème fraîche doorheen. Eet er een fris slaatje bij (of eventueel overgebleven bonensalade).