Skip to main content

Bonenschotel met bleekselderij en paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1 stengel(s) bleekselderij
  • 800 g tomaten
  • naar smaak korianderblad

In Huis

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 450 g zwarte bonen
  • 600 g witte bonen
  • 300 blikje(s) mais (blik)
  • naar smaak peper en zout
  • 200 g Griekse yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, paprika (zonder zaadjes, kleingesneden), bleekselderij (kleingesneden), koriandersteeltjes en knoflook (fijngesneden) circa 5 min zachtjes aan. Voeg paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog 1 min om.
  2. Voeg de tomaten, de bonen (uitgelekt en afgespoeld) en 2,5 dl water toe. Laat de bonenschotel onafgedekt 30 min pruttelen.
  3. Voeg de maïs toe en laat alles nog 10 min. pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien op in diepe borden, doe op elk bord een klodder Griekse yoghurt en bestrooi met de blaadjes koriander.
  6. Tip: ipv witte en zwarte bonen kun je ook andere bonensoorten gebruiken, bijvoorbeeld linzen, bruine bonen, kikkererwten etc. Let wel op dat sommige soorten zoals linzen een kortere kooktijd hebben.