Skip to main content

Bonensoep met crostini, zure room en tuinkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 2 bakje(s) Zure room
  • 4 stuk(s) Ciabatta
  • naar smaak Tuinkers
  • 2 blikje(s) Witte bonen

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 500 ml Kokend water
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de bleekselderij in boogjes en snipper de ui. Fruit zachtjes aan in wat olie in een soeppan. Snij de knoflook en rode peper fijn en voeg samen met het paprikapoeder toe. Laat vijf minuten zachtjes meebakken maar niet kleuren.
  2. 2. Pureer de tomatenstukjes. Voeg de bouillon, laurierblad en tomatenpuree toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder, dus als je de tijd hebt…
  3. 3. Verwarm de oven vast voor op de grill stand. Maak de zure room aan met zout, peper, citroensap en een klein beetje geperste knoflook.
  4. 4. Snij de ciabattabroodjes open en in de breedte in 3 repen. Leg de broodjes voor ongeveer 5 minuten onder de grill totdat ze mooi bruin zijn.
  5. 5. Knip de tuinkers af en doe in een bakje. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat even uitlekken. Voeg ze na genoemde 15 minuten bij de soep en warm goed mee. Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer er de crostini bij met de zure room dip.
  6. 6. De dip is lekker op het broodje met wat tuinkers, maar het is ook erg lekker om hem door de soep te roeren!