Skip to main content

BOON falafal met couscous en geroosterde aubergine en bloemkool

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergine
  • 500 gram bloemkool
  • 1 tl tijm (gerist)
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1 bakjes yoghurt
  • 2 bakjes BOON falafel
  • 240 gram couscous

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 200 ml kokend water
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snij de binnenkant kruiselings in zonder door het schilletje heen te gaan. Snij de bloemkool in middelgrote roosjes en de stronk in stukjes. Leg de aubergines en de bloemkool op een met bakpapier bekleede plaat. Besprenkel ruim met olijfolie, peper, zout en de geriste tijm. Schuif in de oven en bak circa 30 minuten.
  3. Hak de koriander en munt fijn. Voeg ongeveer 1/3 toe aan een bakje yoghurt en maak op smaak met peper en zout. De rest is voor de couscous.
  4. Bak in wat olie de falafel rondom bruin in ca. 6 minuten.
  5. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 50 gram couscous pp met 50 ml kokend water pp in een kom. Dek af en laat ca. 5 minuten staan totdat het water goed is opgenomen.
  6. Roer de couscous los met een vork en voeg de munt, koriander, peper, zout, de olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) naar smaak toe.
  7. Serveer de falafel met de aubergine, bloemkool, couscous en het yoghurtsausje.