Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Falafal met geroosterde bloemkool, venkel, couscous met dragonolie en yoghurt-muntsaus

  • Totale tijd minuten
Wk 17 falafel met couscous en bloemkool

Ingrediënten

In de box

  • 1 bloemkool
  • 1.5 rode uien
  • 240 gram couscous
  • 2 pakjes falafel
  • 4 el munt
  • 200 ml yoghurt
  • 1 venkel
  • 3 el dragonolie

In Huis

  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 240 ml kokend water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het blad en het stronkje van de bloemkool en snij de hele bloemkool in plakken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij de ui in dunne ringen en leg op de bloemkool. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en het komijnpoeder. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet het kokende water eroverheen. Dek af en laat ca. 5 minuten staan.
  4. Bak in wat olie de falafel rondom bruin in ca. 6 minuten.
  5. Hak de munt fijn. Meng 1/4 met de yoghurt, peper, zout en een klein teentje geperste knoflook.
  6. Snij de venkel in blokjes van 0,5 cm.
  7. Maak de couscous los met een vork. Meng de dragonolie, venkel en rest van de munt erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer met de bloemkool, falafel en de yoghurtsaus. Besprenkel met nog wat druppeltjes dragonolie.