BOON falafel met couscous en geroosterde aubergine en bloemkool

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
BOON falafal met couscous en geroosterde aubergine en bloemkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks bloemkool
  • 6 takjes tijm
  • 2 el koriander
  • 2 el munt
  • 1 stuks banaansjalot
  • 150 ml (vegan) yoghurt
  • 240 gram couscous
  • 2 bakjes BOON falafel
  • 1 stuks venkel

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en snij de binnenkant kruiselings in zonder door het schilletje heen te gaan. Snij de bloemkool in middelgrote roosjes en de stronk in stukjes. Leg de aubergines (op de bolle kant) en de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met olie, peper, zout en leg de takjes tijm erbij. Schuif in de oven en bak circa 30 minuten.
  3. Zet de waterkoker aan.
  4. Hak de koriander en munt fijn. Snipper de sjalot heel fijn. Voeg ongeveer 1/3 van kruiden en sjalot bij de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. De rest is voor de couscous.
  5. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  6. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de falafel rondom bruin in ca. 6 minuten.
  7. Snij de venkel in blokjes van ca. 0,5 cm.
  8. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe aan de couscous. Meng de sjalot, venkel, munt en koriander erdoor en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  9. Serveer de falafel met de aubergine, bloemkool, couscous en het yoghurtsausje.