BOON nuggets met Frieslander aardappelen en coleslaw

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
BOON nuggets met Frieslander aardappelen en coleslaw | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 150 gram (vegan) yoghurt
  • 200 gram peen
  • 400 gram witte kool
  • 2 pakje BOON nuggets
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje krulpeterselie

In Huis

  • 3 el (vegan) mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • om te bakken olie en (vegan) boter
  • naar smaak (vegan) mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan met een laagje gezouten water op voor de aardappelen.
  2. Boen de aardappelen, snij in hapklare stukjes van ca. 2 cm. Doe in het water, breng aan de kook en kook afgedekt ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  3. Maak in een grote slakom een dressing van (vegan) mayonaise, (vegan) yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout.
  4. Giet en spoel de aardappelen koud af – schud een paar keer stevig zodat ze wat kruimig worden. Bak in een grote koekenpan op hoog vuur (eventueel in delen), in een ruime hoeveelheid goed hete olie en (vegan) boter bruin en krokant. Schud af en toe om.
  5. Schil en rasp intussen de peen. Snij de witte kool met een groot mes heel fijn. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht. Pers de knoflook erbij.
  6. Bak de nuggets zachtjes in wat olie een paar minuten warm en knapperig.
  7. Snij de radijsjes in kwarten (of kleiner) en roer door de coleslaw. Snipper de peterselie en voeg toe. Serveer de coleslaw met de nuggets, gebakken aardappelen en (vegan) mayonaise indien gewenst.