Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

BOON saté met Beemster Valery wedges en pittige prei-spruiten-roodlof wok met sambal van Oma Deé

Vegan

  • Totale tijd minuten
BOON saté met Beemster Valery wedjes en pittige prei-spruiten-roodlof wok met sambal van Oma Dée | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram beemster Valery aardappels
  • 500 gram spruiten
  • 2 stuks prei
  • 2 pakje BOON saté
  • 1 stuks limoen
  • 1.5 el sambal van Oma Dée
  • 2 stuks roodlof

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 klont (vegan) boter
  • 2 tl honing / agave siroop
  • naar smaak (vegan) mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in wedges. Meng in een mengkom met olie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Schoon de spruiten en kook in ca. 5 minuten voor. Giet en spoel koud af.
  4. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Bak op middelhoog vuur en schep regelmatig om.
  5. Verwarm de BOON saté in een pannetje. Voeg een klein scheutje water toe. Breng op het laatst op smaak met een kneep limoensap en zet de rest in partjes op tafel.
  6. Maak als de prei gaar genoeg is naar je smaak wat ruimte in het midden en fruit daar de sambal een minuutje. Voeg een goede klont (vegan) boter, de honing / agave siroop en de afgegoten spruiten toe. Schep goed om en bak nog even verder. Breng op smaak met zout.
  7. Verwijder het hart uit de roodlof en snij in halve ringen. Meng op het allerlaatst door de groenten, zodat ze ietsje slinkt maar wel de mooie kleur behoudt. Serveer direct met de aardappels, (vegan) mayonaise, saté en limoen.