Skip to main content

Boontjes met Hottie sambal en gebakken tempeh

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Sperziebonen
  • 3 stuk(s) Sjalot
  • 1 cm Gember
  • 1 Blok Tempeh
  • 1 el Hottie sambal

In Huis

  • 350 g Rijst
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Plantaardige olie
  • 3 el Ketjap manis
  • 50 g Santen
  • 1 el Shiracha saus
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en houd warm.
  2. Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar.
  3. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
  4. Snipper de sjalot, pers de knoflook, schil en rasp de gember.
  5. Snijd de tempeh in kleine stukjes.
  6. Verhit in een wok de olie en bak de sjalot, knoflook en gember zachtjes aan.
  7. Roer de ketjap en sambal door.
  8. Voeg santen en 100 ml (bij 4p) water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de sperziebonen door het mengsel en draai het vuur uit.
  10. Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan en frituur hierin de tempeh knapperig en goudgeel.
  11. Laat uitlekken op keukenpapier.
  12. Bestrooi met zout en roer er de terwijl de tempeh nog warm is de Shiracha saus door.
  13. Warm de bonen in de saus nog even door. Serveer met de tempeh en de rijst.