Boontjes met Hottie sambal en gebakken tempeh
Vegetarisch
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 600 gram sperziebonen
 - 3 sjalotten
 - 1 cm gember
 - 1 blok tempeh
 - 1 el sambal, Hottie
 
In Huis
- 350 gram rijst
 - 2 tenen knoflook
 - Olie om te bakken
 - 3 el Ketjap manis
 - 50 gram santen
 - 1 el Shiracha saus
 
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en houd warm.
 - Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar.
 - Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
 - Snipper de sjalot, pers de knoflook, schil en rasp de gember.
 - Snijd de tempeh in kleine stukjes.
 - Verhit in een wok de olie en bak de sjalot, knoflook en gember zachtjes aan.
 - Roer de ketjap en sambal door.
 - Voeg santen en 100 ml (bij 4p) water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
 - Schep de sperziebonen door het mengsel en draai het vuur uit.
 - Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan en frituur hierin de tempeh knapperig en goudgeel.
 - Laat uitlekken op keukenpapier.
 - Bestrooi met zout en roer er de terwijl de tempeh nog warm is de Shiracha saus door.
 - Warm de bonen in de saus nog even door. Serveer met de tempeh en de rijst.