Borrel met gedroogde venkelworst, olie- tomatendip, tzatziki en zelfgemaakte toastjes

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Borrel met gedroogde venkelworst, olie- tomatendip, tzatziki en zelfgemaakte toastjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 stuks komkommer
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 8 sneetjes pain gris
  • 1 stuks gedroogde venkelworst

In Huis

  • 5 gram munt
  • 5 gram dille
  • 1 teen knoflook (voor de tzatziki)
  • olie om te bakken
  • 2 el gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook in de schil (voor de tomaatjes)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en rasp de komkommer. Bestrooi met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Hak de munt en dille fijn en pers de knoflook. Meng met de yoghurt en komkommer. Zet even gekoeld weg, zodat de smaak lekker in kan trekken.
  4. Doe de cherrytomaatjes samen met flink wat olie, 2/3e van de tijm en knoflook in een ovenschaal. Verwarm in de oven tot de tomaatjes beginnen te barsten.
  5. Snij vervolgens dunnen sneetjes brood en snij deze door de helft, zodat ze niet te groot zijn. Smeer in met wat olie en bestrooi met grof zeezout en de rest van de tijm. Rooster in de oven voor ca. 10-15 minuten. Ze moeten goed goud bruin en krokant zijn zoals toastjes.
  6. Snij de venkelworst in dunne plakjes.
  7. Haal de tomaatjes uit de oven. Druk de knoflook uit de schil en druk samen met de tomaatjes plat met een vork, zo ontstaat er een olie- tomatendipje.
  8. Laat de toastjes en dip eventjes afkoelen en serveer samen met de tzatziki, olie- tomatendip en venkelworstje.