Borrelplank


- Grillworst cheddar jalapeno

- Blokjes stormkracht kaas

- Rauwkost (radijs en peen)

- Toast met kastanje champignons en dragon

  • Totale tijd 20 minuten
Grillworst Wild van Wild 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram grillworst cheddar jalapeno
  • 1 bakje grillworstkruiden
  • 200 gram Mekkertaler geitenkaas
  • 1 bosje radijs
  • 1 stuks peen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 tl peterselie
  • 4 sneetjes landbrood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde kruiden heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klopt de overige kruiden af (zie tip). Leg de worst op een rooster in de oven en grill in ca. 15 bruin. Laat 5 minuten rusten. Het vlees is al gaar als je het krijgt!
  3. Snij de kaas in blokjes.
  4. Maak de radijs schoon. Schil en snij de peen in frietformaat. Doe in een schaaltje.
  5. Snij de champignons in vieren. Bak in wat olie goudbruin. Hak de knoflook en peterselie fijn. Voeg op het laatste toe. Schud een paar keer om en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij het brood in sneetjes en rooster om de beurt in de broodrooster (of leg onder de grill). Leg op een bord, besprenkel met wat olijfolie extra vierge en beleg met de champignons.
  7. Snij de worst in plakjes. Leg de worst, kaas en het brood op een serveerplank en serveer met de rauwkost.