Borsjt met dille en Griekse yoghurt

Vegetarisch, Lunch

  • Totale tijd 45 minuten
Indiaas gekruide koolvis en bataatpuree met rode linzen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 200 gram peen
  • 600 gram gekleurde bieten
  • 3 stuks Frieslander aardappels
  • naar smaak dille
  • schepje Griekse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 stuks laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 stuks kruidnagel
  • 750 ml water
  • 2 stuks peperkorrels
  • 1 stuks bouillonblokje
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een pan met dikke bodem of soeppan en fruit de sjalot zachtjes voor ca. 5 minuten.
  2. Schil de peen en snij in halve maantjes. Schil de bieten en de aardappels en snij in dobbelstenen. Hak de knoflook fijn, voeg alles toe aan de pan samen met de aangegeven hoeveelheid water, laurier, tijm en kruidnagel. Plet de peperkorrels en voeg toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 30 minuten gaar.
  3. Verwijder wanneer de bieten gaar zijn, de peperkorrels, laurier, tijm en kruidnagel en pureer de soep eventueel. Dit hoeft niet!
  4. Haal de grote stengels van de dille en hak fijn. Schep de soep in kommen, serveer met een schepje yoghurt en garneer met de dille.
  5. Het is een stevige soep van zichzelf, maar je zou er nog een broodje naast kunnen eten.