Skip to main content

Bosbietensalade met yoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g bieten
  • 1 dl yoghurt

In Huis

  • 1 scheutje(s) olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • naar smaak peterselie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Leg de bieten met schil een voor een op een vel aluminiumfolie en giet er een klein scheutje olijfolie over. Pak helemaal in het folie in.
  2. Leg de ingepakte bieten in de oven gedurende 1 of 1 1/2 uur afhankelijk van de grootte van de bieten (ze zijn gaar als je er met een mes makkelijk in kan prikken).
  3. Als de bieten gaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  4. Pel dan het velletje eraf en snijd ze in plakken.
  5. Leg de plakken op een groot bord en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout.
  6. Meng intussen de geperste knoflook door de yoghurt met een klein snufje zout.
  7. Snij de peterselie fijn.
  8. Verdeel de yoghurt over de bieten en strooi de gehakte peterselie over het geheel.
  9. Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)