Boterbonen-venkelpuree met luxe paddenstoelen, gefrituurde kappertjes, geroosterde regenboogpeen en peterselie-olie

Vegan

  • Totale tijd minuten
Boterbonen venkelpuree met luxe paddenstoelen gefrituurde kappertjes geroosterde regenboogpeen en peterselie-olie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 700 gram regenboogpeen
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks citroen
  • 3 el krulpeterselie
  • 500 gram paddenstoelenmix
  • 6 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook (met schil)
  • 2 blik boterbonen

In Huis

  • 1 tl venkelzaad (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rooster het venkelzaad (als je dat in huis hebt) zachtjes een paar minuten in een grote droge koekenpan (waar je een passende deksel bij hebt).
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne parten. Doe het venkelzaad even in een bakje. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de venkel samen met zout, peper en de gedroogde tijm ca. 2 minuten aan, voeg een scheut water toe (100 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 20 minuten gaar smoren.
  4. Schil de regenboogpeen en wortelpeterselie. Snij in staafjes (Vlaamse friet formaat). Snij de ui in dunne partjes. Meng met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Leg samen met de knoflooktenen (in schil) en de uitgeknepen citroenhelft(en) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  5. Snipper de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes). Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
  6. Snij de kastanjechampignons in plakjes en oesterzwammen grof. Verwijder de kluitjes van de bundelzwam.
  7. Bak de paddenstoelen in de koekenpan van de venkel stevig een paar minuten tot ze bruinen. Breng op smaak met peper en zout en hou warm in een schaaltje. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur aan, ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Doe een laagje olie in een steelpan en 'frituur’ de kappertjes in 3-5 minuten. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en giet de olie weg.
  9. Giet de boterbonen af. Haal de knoflook alvast uit de oven (check of ze goed zacht zijn) en druk uit de schilletjes. Doe met de boterbonen, gesmoorde venkel, knoflook, venkelzaad (optioneel), een flinke scheut olijfolie extra vierge in de steelpan. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  10. Serveer de boterbonen-venkel puree, geroosterde groenten met de paddenstoelen, gefrituurde kappertjes en peterselie-olie.