Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boterbonen-venkelpuree met luxe paddenstoelen, regenboogpeen en peterselie-olie

Vegan

  • Totale tijd minuten
Boterbonen-venkelpuree met luxe paddenstoelen, regenboogpeen en peterselie-olie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 700 gram regenboogpeen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks citroen
  • 2 teen knoflook
  • 3 el peterselie
  • 2 bakje paddenstoelenmix
  • 1 bakje kappertjes
  • 2 blik boterbonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in het steelpannetje. Bak de venkel samen met zout, peper en de gedroogde tijm ca. 2 minuten aan. Voeg een scheutje water toe (50 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren. Optioneel: voeg het venkelzaad toe als je dat in huis hebt.
  3. Schil de regenboogpeen en wortelpeterselie. Snij in staafjes (Vlaamse friet formaat). Snij de ui in dunne partjes. Meng met olie, zout en peper en knijp wat citroen erover uit. Leg samen met de knoflooktenen (in schil) en de uitgeknepen citroenhelft(en) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  4. Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes). Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Snij de kastanjechampignons in plakjes en oesterzwammen grof. Verwijder de kluitjes van de bundelzwam.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur aan, ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en hou warm in een schaaltje.
  7. Doe een laagje olie in de koekenpan en 'frituur’ de kappertjes in 3-5 minuten. Voeg bij de peterselie-olie.
  8. Giet de boterbonen af. Haal de knoflook alvast uit de oven (check of ze goed zacht zijn) en druk uit de schilletjes. Doe de boterbonen, knoflook, venkelzaad (optioneel) en een flinke scheut olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
  9. Serveer de boterbonen-venkel puree, geroosterde groenten met de paddenstoelen, gefrituurde kappertjes en peterselie-olie.