Skip to main content

Boterbonenpuree met geroosterde gele biet, wortelpeterselie, Hollandse halloemi en dragonolie

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bildstar aardappels
  • 400 gram gele biet
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 20 gram dragon
  • 2 pakjes Hollandse halloemi

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 tl mosterd
  • 2 el water
  • 2 blikken boterbonen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil of was deaardappelen, snij in gelijke stukken. Zet op in gezouten water en kook gaar in 15-20 min.
  3. Schil de gele biet en wortelpeterselie en snij in stukken van 2 cm. Besprenkel de aardappelen, gele bieten, wortelpeterselie en knoflook (in de schil) met olijfolie, peper en zout. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 25-30 min gaar.
  4. Maak de dressing. Haal de dragonblaadjes af en hak ze fijn. Meng met 2/3de van de olijfolie extra vierge (6 el bij 4p), citroensap, mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af. Giet de bonen af maar vang het vocht op in een maatbeker! Doe de bonen met 200 ml (bij 4p) van het vocht bij de aardappelen en warm op. Bewaar voor de zekerheid de rest van het vocht nog even.
  6. Pureer de aardappelen met bonen als ze warm zijn en maak zo smeuïg als gewenst met eventueel nog extra vocht (kan ook nog handig zijn vlak voor het serveren). Breng op smaak met de rest van de olijfolie extra vierge (2 el bij 4p), peper en zout en hou warm.
  7. Haal de knoflooktenen uit de oven, duw uit het schilletje, hak of prak en meng door de puree.
  8. Snij elk blok halloemi in 10 plakjes. Bak in de koekenpan met een beetje olie aan beide kanten bruin.
  9. Serveer de gebakken gele biet, wortelpeterselie en halloemi op een bedje van bonenpuree en besprenkel met de dragondressing.